چه کسانی سال آینده ۲۱ ماه خدمت میکنند؟
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: تمام کسانی که تا پایان امسال مدارک اعزام به خدمت سربازی را به سازمان وظیفه عمومی ارائه کنند، مدت خدمتشان در سال آینده ۲۱ ماه محاسبه میشود.کد خبر: ۴۵۹۵۶۹
تاریخ انتشار:
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: تمام کسانی که تا پایان امسال مدارک اعزام به خدمت سربازی را به سازمان وظیفه عمومی ارائه کنند، مدت خدمتشان در سال آینده ۲۱ ماه محاسبه میشود. ۲۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۲
- 19 December 2014
سردار موسی کمالی جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح در گفتوگو با فارس با اعلام این مطلب افزود: بر اساس قوانین جدید مربوط به خدمت وظیفه عمومی مقرر شده بود تا کسانی که در سال 94 به خدمت سربازی اعزام میشوند معادل 24 ماه خدمت کنند.
وی افزود: همین امر باعث شد تا عده کثیری از فرزندان انقلاب اسلامی در ماههای آخر سال 93 به سازمان وظیفه عمومی مراجعه کنند و تقاضای اعزام به خدمت مقدس سربازی داشته باشند.
سردار کمالی گفت: این در حالی است که ظرفیت پذیرش در پادگانها و همچنین نیاز نیروهای مسلح یک ظرفیت مشخص است و نمیتوان بیش از آن تعداد پذیرش سرباز داشت.
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: برای آنکه نگرانی خانوادهها نسبت به طول مدت سربازی فرزندانشان برطرف شود و همچنین در پذیرش سربازان در پادگانها مشکلی پیش نیاید تدبیر جدیدی اندیشیده شد.
وی تصریح کرد: بر اساس تدبیر اتخاذ شده هر کدام از سربازانی که در سال 93 مدارک اعزام به خدمت خود را به سازمان وظیفه عمومی ناجا ارائه کنند فارغ از آن که زمان اعزام به خدمت آنها چه تاریخی باشد طول مدت سربازی آنها 21 ماه محاسبه خواهد شد.
سردار کمالی افزود: به این ترتیب دیگر جای نگرانی برای خانوادهها و فرزندان آنها باقی نمیماند و محاسبه میزان خدمت سربازان، زمان ارائه مدارک آنها به سازمان وظیفه عمومی لحاظ خواهد شد.
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: برای مثال اگر فردی در بهمن ماه مدارک اعزام به خدمت خود را ارائه کند اما زمان اعزام وی خرداد سال آینده تعیین شود این فرد نباید نگران باشد و طول خدمت او به جای 24 ماه همان 21 ماه اعمال خواهد شد و تنها چیزی که در تعیین مدت خدمت نقش خواهد داشت زمان ارائه مدارک به سازمان وظیفه عمومی خواهد بود.
12-19-2014
1:
جزئیات جریمه ریالی مشمولان غایب
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح از « جریمه ریالی مشمولان دارای غیبت بیش از هشت سال به جای اعزام به سربازی بر اساس لایحه بودجه 94 » خبر داد.کد خبر: ۴۵۷۰۸۶
تاریخ انتشار:
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح از « جریمه ریالی مشمولان دارای غیبت بیش از هشت سال به جای اعزام به سربازی بر اساس لایحه بودجه 94 » خبر داد. ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۳
- 10 December 2014
به گزارش ایسنا، سردار «موسی کمالی» روز چهارشنبه در نشست خبری که برای پاسخگویی به ابهامات و موارد مطرح شده درباره لایحه بودجه سال 94 و مطرح شدن امکان جریمه ریالی مشمولان غایب مطرح شده بود، در این باره گفت: طبق قانون خدمت وظیفه عمومی مشمولان کارشناس و پایینتر متولد سال 55 به بعد، کارشناس ارشد متولد 53 به بعد، دکترای غیرپزشکی متولد 51 به بعد و دکترای پزشکی متولد 45 به بعد در شمول قانون خدمت وظیفه عمومی بوده و میبایست تکلیف سربازی خود را مشخص کنند.
وی ادامه داد: در همین راستا ستاد کل نیز به مشمولان غایب این فرصت را داد که اگر تا 22 بهمن ماه امسال نسبت به تعیین تکلیف وضعیت سربازی خود اقدام کنند، علاوه بر اینکه شش ماه اضافه خدمتشان بخشیده میشود به مراجع قضایی نیز معرفی نخواهند شد.
جریمه ریالی برای مشمولان دارای هشت سال غیبت
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به آن دسته از مشمولانی که دارای حداقل هشت سال غیبت از سربازی هستند، اظهار کرد: در خصوص این افراد نیز با توجه به اینکه سنشان بالا رفته و کارایی لازم را نیز ندارند و از سوی دیگر ممکن است سبب تضعیف روحیه دیگر سربازان در پادگانها نیز شوند، به دولت پیشنهاد دادیم تا امکان جریمه ریالی این افراد به جای اعزام به سربازی وجود داشته باشد که از این رو در لایحه بودجه 94 این امر پیش بینی شد.
کمالی با بیان اینکه این دسته از افراد ممکن است به دلایل مختلف از جمله اقامت در خارج از کشور، مشکلات خانوادگی، گرفتاری شغلی و غیره قادر به انجام خدمت سربازی خود نباشند، گفت: بر همین اساس به این افراد این امکان داده شد تا به جای رفتن به خدمت سربازی، جریمه ریالی را به جای آن بپردازند.
وی درباره اینکه مبلغ این جریمه چقدر است؟ به ایسنا گفت: مبلغ قطعی جریمه و نحوه اجرای آن بر اساس آیین نامهای خواهد بود که از سوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تهیه و پس از تایید ستاد کل به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید اما در حال حاضر مبلغی بین 20 تا 50 میلیون تومان با توجه به سه عامل مدنظر ما قرار دارد.
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح حضور در خارج از کشور، مدرک تحصیلی و مدت غیبت را سه عامل مهم برای تعیین مبلغ ریالی جرایم عنوان کرد.
کمالی در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا مبنی بر اینکه چه نوع کارتی به این دسته از افراد تعلق خواهد گرفت، گفت: پیشنهاداتی در خصوص اعطای کارت به این افراد مطرح شد اما در نهایت تصمیم بر این شد تا به این دسته از افراد کارت معافیت از سربازی داده شود.
به گفته جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح، بر اساس برآوردها بین یک تا یک و نیم میلیون نفر در شمول این قانون قرار خواهند گرفت اما به نظر میرسد هرچه مبلغ ریالی جریمه کمتر باشد استقبال از آن نیز بیشتر شود.
جانشین منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح درباره زمان اجرای این قانون نیز خاطر نشان کرد: همانطور که لایحه بودجه مربوط به یک سال است موضوع جریمه ریالی مشمولان غایب نیز از ابتدای سال 94 اجرایی شده و تا پایان سال ادامه خواهد داشت و تا کنون هیچ تصمیمی در خصوص ادامه آن در سال 95 گرفته نشده است.
کمالی ادامه داد: دفاع از عزت، استقلال، تمامیت ارضی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، وظیفه شرعی، ملی و قانونی هر فرد ایرانی است و در اجرای این وظیفه نیز کلیه اتباع ذکور جمهوری اسلامی مکلف به اجرای این قانون هستند. اما عدهای از افراد که به دلایل مختلف از انجام وظیفه قانونی خود طفره رفتهاند و مرتکب غیبت شدهاند باید پاسخگوی تخلفات خود بوده و برابر قانون جریمه شوند.
مجازاتهای مشمولان غایب و بکارگیرندگان آنان
وی در ادامه درباره آن دسته از مشمولانی که مدت زمان غیبتشان از سربازی کمتر از هشت سال است، خاطر نشان کرد: افرادی که امکان استفاده از این شرایط را دارند اگر چنانچه از سن 19 سالگی وارد مشمولیت شده باشند حداقل 27 سال سن دارند و حداکثر سن آنان نیز 50 سال است، بنابراین اگر مشمولی میزان سنوات غیبتش از سربازی کمتر از هشت سال باشد بدیهی است که در شمول این مقررات قرار نخواهد گرفت و اگر تا 22 بهمن امسال نسبت به تعیین تکلیف سربازی خود اقدام کند هم شش ماه اضافه خدمتش بخشیده خواهد شد و هم به مراجع قضایی معرفی نمیشود و علاوه بر آن امکان استفاده از تسهیلات در نظر گرفته شده برای دیگر مشمولان را نیز خواهد داشت و 21 ماه خدمت خواهد کرد.
وی افزود: اما اگر مشمولی نخواهد وضعیت سربازی خود را مشخص کند، برابر قانون از ابتدای سال 94 تشدید برخورد با مشمولان غایب و بکارگیرندگان آنان در دستور کار قرار خواهد گرفت و در صورتی که در این بین مشمولان دارای بیش از هشت سال غیبت نیز نخواهند تکلیف سربازی خود را مشخص کنند با آنان نیز برخورد خواهد شد.
وی درباره مجازاتهایی که برای مشمولان غایب و بکارگیرندگان آنان در قانون پیشبینی شده است نیز خاطرنشان کرد: محرومیتهای اجتماعی، ممانعت از اخذ وام، پروانه کسب و ... از جمله محرومیتهای پیشبینی شده در قانون برای مشمولین غایب است و علاوه بر آن اگر شرکتهای خصوصی و دولتی، ارگانها، خبرگزاریها و ... نیز اقدام به استفاده از مشمولان غایب کنند برای بار اول به ازای هر مشمول غایب میبایست هزینه سالانه یک سرباز معادل سه میلیون تومان را به عنوان جریمه پرداخت کنند و برای بار دوم نیز به ازای هر مشمول غایب ملزم به پرداخت هزینه سالانه سه سرباز یعنی 9 میلیون تومان خواهند شد.
آیا فوتبالیستهای متخلف هم میتوانند با پرداخت جریمه از سربازی معاف شوند؟
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح درباره اینکه آیا فوتبالیستهایی که اخیرا کارتهای معافیت و پایان خدمت جعلیشان باطل شد نیز امکان استفاده از این شرایط را دارند؟ به ایسنا گفت: این افراد جرمی را انجام دادهاند و پرونده آنان در مرجع قضایی در حال رسیدگی است. اگر مرجع قضایی به این موضوع رسیدگی کند و در این باره حکم بدهد که آنان میتوانند از این شرایط استفاده کنند، فوتبالیستها نیز در صورت دارابودن شرایط میتوانند با پرداخت جرایم کارت معافیت دریافت کنند.
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح همچنین با یادآوری اینکه از سال 94 مدت خدمت سربازی 24 ماه خواهد شد، افزود: تا 22 بهمن ماه تسهیلات خوبی برای مشمولان غایب در نظر گرفتهایم و از سال 94 نیز طرح برخورد با مشمولان غایب در دستورکار قرار میگیرد؛ بنابراین توصیه من برای تمام مشولان غایب این است که هرچه سریعتر نسبت به تعیین تکلیف سربازی خود اقدام کنند و آن دسته از مشمولانی که سالهای غیبتشان از سربازی کمتر از هشت سال است نیز به امید تمدید قانون جریمه مشمولان غایب در سالهای آتی نباشند؛ چرا که همانطور که گفتم این مقررات تنها تا پایان سال 94 اجرا خواهد شد و فعلا تصمیمی به تمدید آن گرفته نشده، از سوی دیگر طرح برخورد با مشمولان غایب نیز در سال 94 اجرایی خواهد شد و ممکن است در این شرایط دستگیر شوند.
2:
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح
آمار مشمولان غایب حدود یک میلیون و 500 نفر است/ جریمه ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومانی برای غایبین
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح شرایط پرداخت جریمه و تعیین تکلیف مشمولان غایب از سربازی را اعلام کرد.آمار مشمولان غایب حدود یک میلیون و 500 نفر است/ جریمه ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومانی برای غایبین

وی افزود: میزان جریمه براساس حضور در داخل و یا خارج کشور، مدرک تحصیلی و مدت غیبت تعیین میشود.
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: میزان جریمه و نحوه اجرای این طرح براساس آییننامهای خواهد بود که از سوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تهیه و پس از تأیید ستاد کل به تصویب هیئت وزیران میرسد لذا در حال حاضر مبلغ 20 میلیون تا 50 میلیون تومان مد نظر است.
سردار کمالی افزود: کسانی که از فرصت فراهم شده استفاده نکنند درسال 94 قانون خدمت وظیفه عمومی از جمله محرومیت اجتماعی (پروانه کسب، اشتغال و وام) و دستگیری آنان اعمال خواهد شد و کسانی که آنان را به کار گیرند در اجرای قانون باید با آنها برخورد شود و برای بار نخست هزینه یک سرباز (بالغ بر سه میلیون تومان) و بار دوم هزینه سه سرباز را پرداخت کنند؛ این قانون در سال آینده مدنظر بوده دستگاهها باید این موضوع را بدانند.
وی گفت: این مقررات برای سال 94 است لذا به مشمولان غایب تأکید میشود نسبت به تعیین تکلیف سربازی خود اقدام کنند.
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه میزان جریمه فردی که 8 سال غیبت کرده با فردی که 20 سال غیبت داشته متفاوت است، افزود: همچنین موضوع تحصیلات این که یک نفر زیر دیپلم و دیگری دکتری باشد خود در میزان جریمه تعیین کننده است، در واقع ما میخواهیم در سال 94، تمامی سربازان غایب تعیین و تکلیف شوند.
سردار کمالی اظهار داشت: تأکید ما بر جوانان و خانوادههای آنها این است که با توجه به مقرراتی که در سال 94 درنظر گرفتیم از این فرصت استفاده کنند چرا که مشخص نیست مجدد این قانون برای سال 95 نیز تمدید شود. بنابراین خدمت سربازی و جریمه خود را مشخص کنند؛ نیروهای مسلح در سال 94 اعمال قانون خواهد کرد و ما نحوه اجرا و میزان دقیق آن را در آییننامهای که بهزودی تنظیم خواهد شد مطرح میکنیم که البته نمایندگان نیز باید در این زمینه تصمیم بگیرند و در قانون بودجه 94 توسط هیئت وزیران تصویب شود.
وی با اشاره به اینکه افرادی که در خارج از کشور هستند میتوانند از طریق سفارتخانه جریمه خود را پرداخت و افراد داخل میتوانند نسبت به جریمه خود اقدام کنند، گفت: اکنون آمار مشمولان غایب حدود یک میلیون و 500 نفر است که میتوانند اقدام کرده و در خصوص پرداخت جریمه تعیین تکلیف خود را انجام داده تا تکلیف سربازیشان مشخص شود.
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه این موارد از 1 فروردین 94 لازم الاجرا خواهد شد، اظهار داشت: نیروهای مسلح میخواهد سربازان غایب تعیین تکلیف شود تا دیگر سرباز غایب نداشته باشیم. در سال 78، 360 نفر از مقررات خرید جریمه استفاده کردند.
سردار کمالی جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص فوتبالیستها و موضوع کارت خرید معافیت آنها، اظهار داشت: در خصوص فوتبالیستها دو مشکل وجود داشت، یک موضوع بحث نظام وظیفه بود که کارت آنها را ابطال کرده تعیین تکلیف صورت گرفت و آنها سرباز شناخته شدند و موضوع دیگر این بود که آنها جرم مرتکب شدند، بنابراین در این راستا پرونده آنها به مراجع قضایی رفته است. در حقیقت هم خود و هم آنهایی که در این زمینه مشارکت داشتند با آنها برخورد و پروندهشان رسیدگی خواهد شد.
وی ادامه داد: به جرم فوتبالیستها باید رسیدگی شود و اگر واجد شرایط سنی بودند میتوانند از خرید جریمه استفاده کنند.
سردار کمالی با اشاره به اینکه دفاع از عزت، استقلال، تمامیت ارضی و نظام مقدس جمهوری اسلامی و جان و مال و ناموس مردم وظیفه شرعی ملی و قانونی هر فرد ایرانی است، افزود: در اجرای این وظیفه تمامی اتباع ذکور جمهوری اسلامی ایران مکلف به انجام خدمت وظیفه عمومی هستند و بهحق جوانان برومند جمهوری اسلامی همیشه تکالیف قانونی خود را بهنحو احسن انجام دادند لیکن عدهای از افراد نیز از انجام وظیفه قانونی طفره رفته و مرتکب غیبت شدهاند که باید پاسخگوی تخلفات خود بوده برابر قانون جریمه شوند.
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح بیان کرد: بنابر مقررات قانون خدمت وظیفه مشمولان کارشناس و پایینتر متولد 1355 به بعد، کارشناسی ارشد 53 به بعد، دکترای غیرپزشکی 51 به بعد، دکترای پزشکی متولد 1345 به بعد، در شمول قانون خدمت وظیفه عمومی بوده و باید تکلیف نظام وظیفه خود را روشن کنند؛ این افراد میتوانند خود را جهت انجام خدمت وظیفه معرفی کنند و چنانچه تا 22 بهمن به خدمت اعزام شوند، شش ماه اضافه خدمت آنها نیز بخشیده شده و به مراجع قضایی نیز معرفی نمیشوند.
انتهای پیام/
3:
سردار کمالی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد
خبر خوش به مشمولین غایب به مناسبت عید سعید غدیر خم/ جزییات یک مصوبه برای سربازان متاهل
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: به مناسبت عید سعید غدیر خم مقام معظم رهبری بنا بر پیشنهاد ستاد کل نیروهای مسلح اضافه خدمت سنواتی سربازان وظیفه در حال خدمت را عفو فرمودند.خبر خوش به مشمولین غایب به مناسبت عید سعید غدیر خم/ جزییات یک مصوبه برای سربازان متاهل

این مقام مسئول ادامه داد: همچنین سربازانی که تا تاریخ 22 بهمن سال 93 خود را جهت انجام خدمت سربازی معرفی کنند ، مشمول این عفو قرار می گیرند.
سردار کمالی در پایان ضمن اشاره به اینکه سربازان اعزامی سال 94 به ازای هر فرزند 3 ماه کسر خدمت به آنان تعلق می گیرد خاطر نشان کرد : طبق مصوبه ستاد کل نیروهای مسلح به مناسبت عید سعید غدیر خم سربازان در حال خدمت (اعزامیان سال 92 و 93) و نیز کسانی که تا پایان سال 93 جهت انجام وظیفه عمومی مراجعه می کنند به ازای هر فرزند 2 ماه کسر خدمت به آنان تعلق می گیرد و حتی سربازانی که فرزندشان تا پایان سال به دنیا می آید نیز شامل این مصوبه می شوند.
بنا بر گفته جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح ؛ این مصوبه ستاد کل نیروهای مسلح شامل سربازانی که جدا شده اند و حتی دارای فرزند نیز هستند نمی شود.
انتهای پیام/
4:
کد خبر: ۴۱۲۲۷۷
تاریخ انتشار:
رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا از افزایش سن معافیت کفالت به 70 سال خبر داد. ۰۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۶
- 30 June 2014
سردار سیدحمید صدرالسادات در گفتوگو با ایسنا، در این باره گفت: براساس تصمیمات ستاد کل نیروهای مسلح و اداره بهداشت این ستاد، تصمیم بر آن شد تا سن صدور معافیت کفالت از 65 سال به 70 سال افزایش یابد.
وی با بیان اینکه پیش از این مشمولانی که پدرشان دارای سن 65 سال و بالاتر بود، از معافیت کفالت استفاده میکردند، گفت: حالا تصمیم بر این شده تا این سن به 70 سال افزایش یابد یعنی آن دسته از مشمولانی که پدرشان 70 سال و بالاتر سن داشته باشند، برایشان معافیت کفالت صادر خواهد شد.
رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا با بیان اینکه قانون تغییری نکرده و تنها آییننامه اجرایی آن تغییر داشته است، آن دسته از مشمولانی که دارای پدر نیازمند به مراقبت هستند، این شرط برایشان وجود ندارد و در صورتی که پدرشان حتی کمتر از 70 سال سن داشته باشد ولی به تشخیص شورای پزشکی نیازمند مراقبت باشد، معافیت کفالت به آنها تعلق خواهد گرفت.
5:
کد خبر: ۴۱۲۲۵۳
تاریخ انتشار:
۰۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۶
- 30 June 2014

به گزارش «تابناک»، سرتیپ دوم پاسدار موسی کمالی اظهار داشت: آیین نامه فوق از سوی ستاد کل نیروهای مسلح جهت اجرا به مبادی ذیربط ابلاغ و از تاریخ یکم مرداد سال جاری وضعیت مشمولین وظیفه بر اساس این آیین نامه رسیدگی خواهد شد.
کمالی افزود: برای انتخاب مشمولین سالم و قادر به خدمت با توجه به مدرک تحصیلی، آخرین بیماری ها، شناسایی و به روز رسانی شده و کلیه مشمولین اعزامی قبل از اعزام بر اساس این آیین نامه معاینه و به 4 گروه تقسیم می شوند.
وی در ادامه به تشریح گروه های مذکور پرداخت و تصریح کرد: گروهی که از لحاظ جسمی و روانی سالم بوده و قادر به خدمت هستند، مشمولانی که به دلیل بیماری یا نقص عضو فقط توان انجام خدمت در امور غیررزمی را دارند که به عنوان معاف از رزم به خدمت اعزام خواهند شد، افرادی که به دلیل بیماری جسمی و روانی موقتا قادر به انجام خدمت نیستند که حداکثر تا 2 سال از معافیت موقت استفاده خواهند کرد و گروه چهارم عده ای که به دلیل بیماری یا نقص عضو قادر به انجام خدمت دوره ضرورت نیستند؛ چهار گروه مشمولان طبق آیین نامه جدید را تشکیل می دهند.
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: کلیه مشمولین قبل از اعزام معاینه و کسانی که قادر به خدمت نیستند یا خودشان به رای پزشک اولیه اعتراض داشته باشند به شورای پزشکی شهرستان معرفی می شوند و کسانی که به رای شورای پزشکی شهرستان نیز اعتراض داشته باشند به شورای پزشکی استان معرفی خواهند شد که رای شورای مذکور لازم الاجرا خواهد بود.
وی در ادامه افزود: یکی از نکات برجسته آیین نامه فعلی این است که رسیدگی به تقاضای معافیت پزشکی در حین تحصیل که قبلا ممنوع بوده در خصوص بیماری ها و نقص عضوهایی که مقطع تحصیلی در آن اثر ندارد مجاز شمرده شده است.
کمالی در پایان تاکید کرد: یکی دیگر از نکات برجسته آیین نامه فوق این است که مقطع تحصیلی در معافیت پزشکی اثرگذار بوده و فارغ التحصیلانی که می توانند مشاغل مربوط به تخصص خود را با وجود بیماری یا نقص عضو بدون مشقت در جامعه انجام دهند به عنوان معاف از رزم به خدمت اعزام خواهند شد.
6:
ابهامات قانون جدید خرید خدمت سربازی
افرادي که از راه هاي به غير از سربازي رفتن، کارتِ حياتي پايان خدمت به دست ميآورند اين سوال را ميان دولتمردان مطرح کرد که چرا قانون فروش خدمت سربازي دوباره اجرايي نشود.کد خبر: ۴۶۱۸۲۴
تاریخ انتشار:
طرح خريد خدمت سربازي اول بار در سال 1370 از سوي شوراي عالي امنيت ملي براي مشمولان غايب داخل و خارج از کشور به تصويب رسيد. با اجراي آن بسياري از جوانان توانستند از اين طرح استفاده کنند و با خريد خدمت مانع سربازي را از زندگي خود بردارند. اما بسياري هم توانايي پرداخت پول در برابر خدمت را نداشتند. اين مسئله چالشي شد براي نظامي که عدالت يکي از شعارهاي اصلي آن است. ۰۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۰
- 29 December 2014
به گزارش ابتکار، اين طرح جنجالي در اواخر دهه هفتاد متوقف شد، آخرين سالي که تعدادي توانستند با پرداخت پول کارت پايان خدمت دريافت کنند سال 79 بود. تنها طي سال هاي 78 تا 79، 360 هزار نفر سربازي خود را خريدند.
کساني که دوره سربازي را نگذرانده باشند از حقوقي مانند: گواهينامه، پاسپورت، حق استخدام در مراکز دولتي و کانديد شدن در مجلس و شوراها محروم هستند. داستان کارت هاي پايان خدمت فوتباليست ها بحث کارت پايان خدمت را به صدر اخبار آورد. اين مسئله که درحال حاضر هم هستند افرادي که از راه هاي به غير از سربازي رفتن، کارتِ حياتي پايان خدمت به دست ميآورند اين سوال را ميان دولتمردان مطرح کرد که چرا قانون فروش خدمت سربازي دوباره اجرايي نشود. به تازگي اعلام شد که دولت طرحي به مجلس ارائه کرده تا بتواند از طريق فروش سربازي درآمد کسب کند.
اعلام اين خبر که منجر به شايعه طرح فروش دوباره خدمت سربازي شد واکنش هاي مردم را درپي داشت. کساني که توانايي پرداخت پول را دارند خرسند شدند و کساني که بايد به خاطر عدم توانايي مالي دو سال راهي پادگان شوند حسرت خوردند. اما اين طرح شامل افراد محدودي ميشود. مشمولاني که دوره فرار از خدمت را تا ده سال طول داده باشند. در اين طرح پيش بيني شده مشمولاني که بيش از ده سال غييبت دارند با پرداخت 20 الي 50 ميليون تومان کارت پايان خدمات دريافت کنند. به گفته جانشين اداره منابع انساني ستاد کل نيروهاي مسلح،به منظور اجراي عدالت تصميم گرفته شده براساس لايحه بودجه سال 1394 مشموليني که بيش از 8 سال غايب و سن آنها حداقل 27 سال و حداکثر 50 سال است همچنين کارايي لازم را براي نيروهاي مسلح نداشته باشند يا خدمت آنها در کنار ساير سربازان روحيه آنها را خراب ميکند با پرداخت جريمه ميتوانند تعيين تکليف شوند.
براساس حضور در داخل يا خارج از کشور، مدرک تحصيلي، مدت غيبت اين ميزان جريمه تعيين ميشود. همچنين مبلغ جريمه و نحوه اجراي اين طرح براساس آييننامهاي خواهد بود که از سوي وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح تهيه و پس از تاييد ستاد کل به تصويب هيات وزيران ميرسد ولي در حال حاضر مبلغ 20 تا 50 ميليون توماني در اين زمينه مدنظر است.
کساني که از فرصت فراهم شده استفاده نکنند در سال 94 قانون خدمت وظيفه عمومي، محروميتهاي اجتماعي و دستگيري در مورد آنان را اعمال ميکند و همچنين کساني که آنها را به کارگيري کنند چه دستگاههاي دولتي، خصوصي، خبرگزاريها، رسانهها و... بايد براي بار اول هزينه يک سرباز در سال و بار دوم و بالاتر هزينه 3 سرباز را پرداخت کنند. وي تصريح کرد: اين مقررات براي سال 94 است لذا به مشمولين غايب تاکيد ميشود که نسبت به تعيين تکليف سربازي خود اقدام کنند.
حسينعلي حاجي دليگاني، عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس در مخالفت خود با اين قانون ميگويد: با اصل حل مشکل غايبان مخالفتي ندارم اما در لايحه دولت ابهامات زيادي هست مثلا بايد مشخص شود هدف از دريافت جريمه از مشمولان 10 سال چيست؟ چرا عدد 10 سال انتخاب شده است و چه فرقي با 8 يا 9 سال دارد؟ اين غايبان آقازادگان هستند يا خارج نشينان؟ آيا هدف درآمدزايي است يا حل مشکل برخي افراد جامعه؟ ملاک مبالغ در نظر گرفته شده چيست؟ اگر سرباز اضافه داريم چرا کسر خدمتهاي قانوني را برداشتيم؟
7:
کیهان: نظام وظیفه قانون فروشی می کند
کد خبر: ۴۶۳۴۸۳تاریخ انتشار:
کیهان نوشت: ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۲
- 04 January 2015
جانشین سازمان وظیفه عمومی ناجا گفت: براساس قانون جدید، اگر مشمولی 3 سال در خارج از کشور اقامت داشته باشد، میتواند در سال به مدت 3 ماه، طی یک یا دو نوبت به کشور مراجعه کند.
سردار ابراهیم کریمی تصریح کرد: براساس مقررات گذشته، هموطنانی که از سال 82 از کشور خارج شده و مدت 2 سال در کشور دیگری اقامت داشتهاند، میتوانستند تقاضا داده و خدمت خود را بخرند.
وی ادامه داد: از آنجا که این قانون، شامل افراد کمی میشد، ستاد کل نیروهای مسلح برای اینکه ایرانیان بیشتری با کشور ارتباط داشته باشند، قانون جدیدی را به تصویب رسانید.
جانشین سازمان وظیفه عمومی، تصریح کرد: براساس این قانون، اگر کسی 3 سال در خارج از کشور اقامت داشته باشد میتواند در سال به مدت 3 ماه، طی یک یا دو نوبت به کشور مراجعه کند.به گفته کریمی، مشمولانی که غیبت کرده یا افرادی که با سپردن تعهد به منظور تحصیل به خارج از کشور رفته و دیگر بازنگشتهاند نیز میتوانند از این قانون استفاده کنند.وی گفت: متقاضیان میتوانند به کنسولگری ما در کشوری که اقامت دارند، مراجعه و مهری را که براساس بخشنامه به وزارت امور خارجه ارسال شده، در گذرنامه خود ثبت کنند تا بتوانند وارد کشور شوند.
سردار کریمی با تاکید براینکه، هموطنان خارج از کشور باید پس از ورود به ایران، در زمان مقرر از کشور خارج شوند، اظهار داشت: اگر کسی بخواهد، دائم وارد کشور شود باید برای تعیین تکلیف خدمت سربازی به سازمان وظیفه عمومی مراجعه کند.
جانشین سازمان وظیفه عمومی خاطرنشان کرد: اجرای این قانون، فرصتی است برای ایرانیان خارج از کشور تا به کشورشان بدون دغدغه تردد داشته باشند و از این طریق، الفتی بین آنها با خانواده و کشورشان، ایجاد شود.
اظهارات جانشین سازمان وظیفه عمومی ناجا از آن روی موجب تعجب است که این همه تسهیلات برای قانونشکنانی در نظر گرفته شده است که از سربازی فرار کردهاند!
همانطور که در اظهارات سردار کریمی هم گفته شده، دانشجویانی که با نقض تعهداتشان به خارج از کشور رفته و بازنگشتهاند هم میتوانند از این خدمات سازمان وظیفه عمومی بهرهمند شوند!
نانوشته پیداست، نباید دانشجویانی را که با هزینه بیتالمال در ایران تحصیل کرده و تنها مقطع پایانی تحصیلشان را در خارج از کشور بودهاند و طبق تعهدی که به دولت داشتهاند ملزم به بازگشت به ایران بودهاند، به جای توبیخ و مجازات، از چنین تسهیلاتی برخوردار دانست.
ستاد کل نیروهای مسلح چندی پیش هم با نقض صریح قانون بجای مجازات فوتبالیستهای جاعل کارت پایان خدمت، به آنها اجازه داده بود که در بازیهای استرالیا حضور یابند!
این قبیل اقدامات تبعیضآمیز سازمان وظیفه عمومی ناجا، و در نظر داشتن تسهیلات برای قانونشکنان و مجرمان، اجحاف در حق کسانی است که بدون دور زدن قانون و سر موعد، دو سال خدمت سربازی را انجام دادهاند، کسانی که نه آقازاده و پولدار بودهاند که به بهانه درس به خارج از کشور بروند و نه فوتبالیست جاعل! این قبیل تبعیضات ناروا، در افکار عمومی قابل توجیهپذیر نبوده و این نکته را به ذهن متبادر میکند که گویی از نظر سازمان وظیفه عمومی ناجا، همه در برابر قانون یکسان نیستند! حضور دستگاههای نظارتی از قبیل مجلس شورای اسلامی در این قبیل تصمیمات بیش از پیش ضروری به نظر میرسد.
8:
سربازان نخبه امکان حضور در سمینارها و کنفرانسهای علمی را دارند.
به گزارش پایگاه 598 ، خراسان نوشت: بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر به نهادهای مسئول در کشور، مقرر شده با توجه به اهمیت توجه و حمایت از نخبگان و استعدادهای برتر ایرانی که خدمت سربازی خود را از طریق انجام پروژه های تحقیقاتی مورد نیاز دستگاه های لشکری و کشوری انجام می دهند، این جوانان مجوز خروج از کشور جهت حضور در سمینارها و کنفرانس های عملی یا استفاده از فرصت مطالعاتی مشخص را پیدا کرده اند.
به گزارش پایگاه 598 ، خراسان نوشت: بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر به نهادهای مسئول در کشور، مقرر شده با توجه به اهمیت توجه و حمایت از نخبگان و استعدادهای برتر ایرانی که خدمت سربازی خود را از طریق انجام پروژه های تحقیقاتی مورد نیاز دستگاه های لشکری و کشوری انجام می دهند، این جوانان مجوز خروج از کشور جهت حضور در سمینارها و کنفرانس های عملی یا استفاده از فرصت مطالعاتی مشخص را پیدا کرده اند.
9:
شاخ رستم رو شکوندن میگن کسی که 8 سال غایب و فراری بوده و قانون شکنی کرده چون سنش زیاده با سایر سربازان بره روحیه اونارو تضعیف میکنه پس پول بده بخره ولی کسی که 10 سال رفته درس خونده یه جاییش پاره شده واسه مملکتش زحمت کشیده خدمت کرده افتخار افریده چون سنش زیاده با سایر سربازان بره روحیه شون رو تقویت میکنه پس با 30-35 سال سن باید بره سربازی و نمی تونه بخره
سردار کمالی یه وقت منطق پنطق تو کارات قاطی نکنیا گناه میشه
سردار کمالی یه وقت منطق پنطق تو کارات قاطی نکنیا گناه میشه