طرز تهیه ته چین، غذای ایرانی چیست؟ چگونه ته چین، غذای ایرانی درست کنم؟


طرز تهیه ته چین، غذای ایرانی چیست؟ چگونه ته چین، غذای ایرانی درست کنم؟




    طرز تهیه ته چین، غذای ایرانی چیست؟ چگونه ته چین، غذای ایرانی درست کنم؟

پاسخ :


طرز تهیه کلم پلو به طریقه آمریکائی چیست؟ چگونه کلم پلو به طریقه آمریکائی درست کنم؟

1:



طرز تهیه كیك كرم كارامل چیست؟ چگونه كیك كرم كارامل درست کنم؟

ته‌چین در اصل نوعی غذای کامل هست که به شیوه‌های مختلف تهیه می‌شود، به طور کلی ساختار اصلی تمام ته‌چین‌ها متشکل از موادی همچون ماست، تخم‌مرغ، روغن و زعفران هست.


طرز تهیه کیک شکلاتی موکا چیست؟ چگونه کیک شکلاتی موکا درست کنم؟
اندازه ماست و تخم‌مرغ در ته‌چین‌ها نقش اصلی را در شکل و حالت اون دارد..
طرز تهیه کیک اسفنجی با کرم شکلات چیست؟ چگونه کیک اسفنجی با کرم شکلات درست کنم؟

مواد لازم.
طرز تهیه کیک شکلاتی با تکه های شکلات چیست؟ چگونه کیک شکلاتی با تکه های شکلات درست کنم؟



طرز تهیه کیک ساده و خوشمزه چیست؟ چگونه کیک ساده و خوشمزه درست کنم؟
● ته‌چین مرغ

طرز تهیه کیک نیدو با بسکویت چیست؟ چگونه کیک نیدو با بسکویت درست کنم؟
▪ مواد لازم

طرز تهیه كیك خرمایی با آناناس چیست؟ چگونه كیك خرمایی با آناناس درست کنم؟
برنج: یک کیلوگرم
مرغ: متوسط یک عدد
ماست: ۷۵۰ گرم (معادل یک لیوان)
روغن: ۳۵۰ گرم
زرده تخم‌مرغ: چهار عدد
زعفران ساییده: دو قاشق چایخوری
نمک و ادویه به مقدار مورد نیاز.


طرز تهیه.


گوشت مرغ را با مقداری آب و نمک و ادویه بپزید.

هنگامی که مرغ پخت و حدود یک هستکان آب اون باقی ماند، آب مرغ را جدا کنید و پس از درآوردن هستخوان‌های اون، مرغ را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید.

زعفران را در مقدار کمی آب گرم حل کنید و اون را با دو زرده تخم‌مرغ، تمام ماست و مقدار کمی نمک و فلفل مخلوط کنید و مرغ پخته شده را حداقل به مدت سه تا چهار ساعت در مخلوط ماست داخل یخچال بگذارید.

برنجی را که از قبل خیس کرده‌اید بجوشانید و آبکش کنید.

دو عدد زرده تخم‌مرغ، ۱۵۰ گرم روغن (ذوب شده) و نصف مخلوط ماستی را که مرغ را در اون خوابانده بودید با دو تا سه کفگیر برنج مخلوط کنید و در ته دیگ یا قابلمه بریزید و با ته قاشق اون را صاف کنید.

مقداری مرغ به صورت یک لایه نازک روی ته دیگ بچینید و نیمی از پلو را روی اون بریزید.

بقیه مرغ را روی برنج بچینید و بقیه برنج را نیز روی مرغ بریزید و سطح مرغ را با برنج بپوشانید.
آب مرغ را با یک قاشق چایخوری زعفران مخلوط کنید و روی برنج بریزید.

سطح برنج را با کفگیر کمی فشار دهید تا برنج کمی فشرده شود.

باقیمانده مخلوط ماست را روی برنج بریزید و سه تا چهار قاشق غذاخوری روغن را ذوب کنید و روی برنج بریزید و اون را دم کنید.

سپس یک ساعت و نیم ته‌چین آماده هست.

پس از دم کشیدن، به سرعت قابلمه را در دیس وارونه کنید تا ته‌چین به شکل قالبی خارج شود.

اگر ته‌چین به شکل قالبی در نیامد، می‌توانید ابتدا اون را با چاقو به چهار قسمت تقسیم کنید و سپس در دیس بگذارید.
● ته‌چین قارچ و بادمجان
مطمئنا بیشتر شما تاکنون اون را میل نکرده‌اید پس می‌تواند غذایی جدید و خاطره‌انگیزی برای شما و خانواده‌تان باشد.


▪ مواد لازم:
ـ برنج: ۳ پیمانه
ـ پیاز سرخ شده نصف پیمانه
ـ قارچ ۱۵۰ گرم (حدود ۱۲ عدد کوچک خرد و تفت داده شده)
ـ زرده تخم‌مرغ ۳ عدد
ـ بادمجان ۳ عدد متوسط (حلقه و سرخ شده و روغن اضافی اون در یک صافی گرفته شود)
ـ ماست یک پیمانه (می‌توان در همه موارد بالا، از پیمانه پلوپز هستفاده کرد)
ـ روغن مایع نصف پیمانه
ـ نمک و فلفل به مقدار لازم
ـ روغن اضافی برای سرخ کردن مواد به اندازه کافی
▪ طرز تهیه:
برنج را خیس کرده، آبکش می‌کنیم و اصطلاحا زنده بر می‌داریم.

زرده‌های تخم‌مرغ را با مقداری نمک و کمی زعفران با قاشق به هم زده، ماست را اضافه می‌کنیم (احتیاج نیست آب اون رفته باشد)، سپس ۳ قاشق غذاخوری روغن را اضافه می‌کنیم تا برنج‌ها به هم نچسبد.

حدودا یک‌سوم از برنج آبکش شده را در مایع ته‌چین می‌ریزیم؛ این مخلوط نباید زیاد شل یا سفت باشد.

ته قابلمه تفلون را چرب می‌کنیم (۲ قاشق غذاخوری) از مایع ته‌چین آماده شده کف اون می‌ریزیم، مواد ریخته شده را با ته قاشق کاملا صاف می‌کنیم سپس بادمجان سرخ‌شده را روی قسمت زعفرانی برنامه می‌دهیم، بعد دوباره مقداری برنج سفید روی قارچ سرخ شده با کمی آبلیمو (برای اینکه سفید بماند) می‌ریزیم، روی اون قارچ و پیاز سرخ کرده ریخته و در آخر بقیه برنج سفید را می‌ریزیم و با پشت قاشق کاملا صاف می‌کنیم و فشار می‌دهیم.

قابلمه را روی گاز با شعله زیاد برنامه می‌دهیم، هنگامی که صدای روغن به گوش رسید شعله را کم کرده، یک شعله‌پخش‌کن می‌گذاریم تا به مدت ۴۰ دقیقه دم بکشد.

پس از اینکه کاملا پخت، روی اون را با پیاز سرخ کرده، زعفران و زرشک سرخ شده تزئین می‌کنیم.

در این غذا موادی به کار رفته که در دسترس همه هست و حتما در منزل شما نیز موجود هست .

این غذا دارای سبزیجات زیاد هست و اگر کم روغن تهیه شود برای همه سنین مناسب خواهد بود و ضمنا از نوع آشپزی‌های بدون گوشت و کم هزینه هست.

اگر پیمانه‌های برنج را ۱۲۰ گرم بگیریم، برای سرخ کردن پیاز ۲ قاشق غذاخوری روغن به کار ببریم، از ماست با چربی متوسط ۵/۲% هستفاده کنیم و پس از سرخ کردن بادمجان روغن اون را بگیریم، کل غذا محتوی ۲۳۰۰ کالری هست و اگر ۵ نفر به طور مساوی از اون میل نمايند، هر نفر فقط حدود ۵۰۰ کالری از غذا دریافت خواهد کرد ؛ دقت کنید چون کلیه مواد اون باید سرخ شود، از حداقل میزان روغن هستفاده کنید و برای سرخ کردن، روغن مایع را زیاد حرارت ندهید.


● ته‌چین ماهی
ـ فیله ماهی متوسط: ۵ تکه
ـ آرد سوخاری یا آرد نخودچی یا آرد ذرت: به میزان لازم
ـ زعفران یا رنگ خوراکی
ـ روغن ذرت یا زیتون یا سویا
ـ آبلیمو، آب نارنج: یک فنجان
ـ پیاز: ۲ عدد متوسط
ـ تخم‌مرغ: یک عدد بزرگ
ـ مغز گردو: ۲ قاشق غذاخوری
ـ زیره: به میزان لازم
ـ برنج به مقدار کافی
▪ طرز تهیه:
برای درست کردن ته‌چین ماهی تعدادی ماهی گوشتی شبیه شیر، سنگسر یا ماهیان پرورشی تهیه کرده و اونها را به صورت فیله درآورده بعد مقداری آرد سوخاری یا آرد نخودچی یا آرد ذرت را در ظرفی بریزید.

سپس به میزان لازم زعفران یا رنگ مجاز خوراکی، روغن ذرت یا زیتون یا سویا یا روغن مایع، یک فنجان آبلیمو یا آب نارنج، پیاز رنده شده، تخم‌مرغ که خوب زده شده باشد به نحوی که سفیدرنگ شده باشد، مغز گردوی کوبیده و مقداری زیره را درون ظرف ریخته و با هم مخلوط کنید تا به صورت مایه‌ای تهیه شود.

مایه را در جای خنک نگهداری کنید.

سپس برنج را به صورت چلو تهیه کرده و در ظرف دیگر روغن بریزید و داغ ‌کنید و به اندازه یک انگشت روی روغن برنج ریخته و پهن کنید سپس فیله یا گوشت ماهی را روی برنج‌ها بچینید.

اگر ماهی زیاد باشد، اونها را روی هم بگذارید.

سپس مایه‌ای را که آماده کرده و کنار گذاشته‌اید، روی ماهی‌ها بریزید و بقیه برنج را داخل دیگ روی ماهی‌ها اضافه‌کنید و چلو ته‌چین ماهی را دم کنید و روی دیگ سرپوش و دمکش بگذارید تا در حرارت ملایمی دم بکشد.

وقتی برنج دم کشید و آماده شد، اون را درون ظرف ریخته و سرسفره بیاورید..
منبع: groohashpazi.blogfa.com



آشپزباشی در تاریخ 14 بهمن ماه سال 1389 در ساعت 09:30 ب.ظ به این سوال جواب داده هست.


82 out of 100 based on 42 user ratings 442 reviews