طرز تهیه نکاتی برای تهیه پلو و چلو چیست؟ چگونه نکاتی برای تهیه پلو و چلو درست کنم؟


طرز تهیه نکاتی برای تهیه پلو و چلو چیست؟ چگونه نکاتی برای تهیه پلو و چلو درست کنم؟




    طرز تهیه نکاتی برای تهیه پلو و چلو چیست؟ چگونه نکاتی برای تهیه پلو و چلو درست کنم؟

پاسخ :


طرز تهیه آبگوشت بزباش چیست؟ چگونه آبگوشت بزباش درست کنم؟

1:



طرز تهیه آبگوشت ساده سنتی چیست؟ چگونه آبگوشت ساده سنتی درست کنم؟

پلو و چلو غذاهای اصیل ایرانی هست که باید در طبخ اونها دقت و سلیقه کافی به‌کار برد تهیه یک پلو یا چلوی خوب هنر هست و سلیقه یک کدبانوی ایرانی هست پس لازم هست به اونچه که ذیلاً تذکر داده می‌شود دقت بیشتری بشود.

طرز تهیه آبگوشت هویج چیست؟ چگونه آبگوشت هویج درست کنم؟
اولین نکته، تهیه برنج خوب و درجه یک هست که به این علامت شناخته می‌شود: برنج خوب بلند و باریک و قطر اون در هر دانه به یک اندازه و رنگ اون کمی زرد بدون خرده هست و زیر دندان کاملاً سفت و محکم می‌باشد بدیهی هست که چنین برنجی از لحاظ قیمت گران‌تر تمام می‌شود ولی باید توجه داشت برنج‌های ارزان معمولی دارای ری کمتری هست و مسلم هست که تفاوت قیمت را ری بیشتر برنج خوب جبران می‌نماید.


طرز تهیه آبگوشت غوره چیست؟ چگونه آبگوشت غوره درست کنم؟
پس به صرفه ما هست برای مختصر تفاوت قیمت مصالح دیگر و در نتیجه مرغوبیت غذا را از بین نبریم.


طرز تهیه آبگوشت روستایی چیست؟ چگونه آبگوشت روستایی درست کنم؟
نکته دیگر طرز خیس کردن برنج هست که به طریق زیر انجام می‌شود: برنج را به دقت تمیز می‌کنیم با آب نیم گرم چند دفعه بدون اینکه زیاد چنگ بزنیم می‌شوئیم تا آب برنج کاملاً زلال شود بعد روی برنج مقداری آب گرم به حدی که دست را نسوزاند ولی گرمی اون کاملاً محسوس باشد می‌ریزیم آب باید ۴ انگشت تقریباً بالاتر از سطح برنج برنامه بگیرد، بعد به نسبت هر یک کیلو برنج یک کیلو سنگ نمک را شسته در پارچه سفیدی می‌پیچیم روی برنج برنامه می‌دهیم بهتر هست برنج را روز یا شب قبل خیس کنیم یا لااقل سه تا چهار ساعت قبل از طبخ خیس نمائیم در صورتی‌که برای خیس کردن برنج موقعيت بیشتری باشد مقدار نمک یک کیلو و در موقعيت کم یک کیلونیم خواهد بود.


طرز تهیه آبگوشت قورمه سبزی چیست؟ چگونه آبگوشت قورمه سبزی درست کنم؟
نکته سوم این هست که ظرف طبخ باید وسیع باشد تا برنج روی هم انباشته و له نشود حرارت پخت برنج باید کاملاً یک نواخت باشد به‌طوری که زیر دیگ را بگیرد و زیاد هم تند نباشد و برای آبکش کردن برنج بهتر هست از سبدهای چوبی هستفاده کنیم.

طرز تهیه آبگوشت کرمانی چیست؟ چگونه آبگوشت کرمانی درست کنم؟
طرز دم کردن چلو ساده:

طرز تهیه اشکنه با رب انار چیست؟ چگونه اشکنه با رب انار درست کنم؟
دیگ مناسبی را آب کرده می‌گذاریم جوش بیاید در صورت تهیه چلو برای این که برنج سفیدتر شود ممکن هست یک قطعه کوچک زاج (به اندازه یک فندق) را کوبیده در آب برنج بریزیم و یا نصف شیشه ماست را به‌تدریج سپس ریختن برنج داخل ظرف بریزیم، بعد نمک برنج را برداشته آب نمک را خالی می‌کنیم و برنج را در آب جوش می‌ریزیم یکی دو بار آهسته به‌هم می‌زنیم می‌گذاریم برنج جوش بیاید و مغز برنج کمی نرم شود به‌طوری که وقتی دانه برنج را در دست له کردیم مغز اون زبر و خشک نباشد در فاصله جوشیدن برنج گاهی کف اون را می‌گیریم و برای اینکه برنج شفاف‌تر شود ممکن هست دو سه قاشق روغن ضمن جوشیدن داخل برنج بریزیم، بعد برنج را در آبکش که بهتر هست سبد چوبی باشد می‌ریزیم مقداری آب نیم گرم روی سطل می‌دهیم که لیزی و شوری برنج گرفته شود بعد به نسبت هر یک کیلو گرم برنج دو تا سه قاشق سوپخوری روغن (در حدود ۷۵ گرم) ته دیگ می‌ریزیم نصف لیوان آب نیز اضافه می‌کنیم دیگ را می‌گذاریم روی آتش تا آب روغن داغ شود، بعد برنج را در دیگ می‌ریزیم و اطرافش را به شکل مخروط بالا می‌آوریم و در ظرف را می‌گذاریم و حرارت زیر ظرف را کمی کم می‌نمائیم تا در دیگ کمی عرق بکند، بعد سه تا چهار قاشق سوپخوری روغن (در حدود ۷۵ گرم) و نصف لیوان آب را داغ کرده روی سطح برنج می‌دهیم در صورت داشتن فر سپس محکم کردن در دیگ ظرف را کف فر برنامه می‌دهیم و حرارت را ۳۵۰ درجه می‌کنیم و سپس نیم ساعت حرارت را ۵۰ درجه کم می کنیم نیم ساعت دیگر می‌گذاریم برنج دم بکشد.

برای دم کشیدن در صورتی که به ته دیگ احتیاج نباشد (مثل چلوکباب) یک‌ساعت وقت کافی هست و در صورتی‌که بخواهیم چلو ته دیگ ببندد یک‌ساعت و نیم وقت لازم می‌باشد.

برای اینکه ته دیگ چلو به آسانی کنده شود باید دیگ را نیم ساعت قبل از کشیدن چلو از فر خارج نمود (بدون بر داشتن در اون) تا دیگ کمی سرد شده و ته دیگ به آسانی جدا شود.

در صورتی‌که چلو را روی آتش دم کرده باشیم حرارت زیر اون باید ملایم باشد و روی در دیگ را باید مقداری آتش بریزیم شاید بعضی‌ها موقع دم کردن چلو در اون را دم کنی بگذارند ولی چلوئی‌ که در فر دم کنیم و یا روی اون را آتش بریزیم خیلی بهتر و قد کشیده‌تر می‌شود ممکن هست نصف لیوان ماست و کمی زعفران سائیده حل شده در آبجوش را با ۷۰ گرم روغن و نصف لیوان آب جوش و دو عدد زرده تخم مرغ مخلوط کنیم و ته دیگ بریزیم در این‌صورت ته دیگ چلو بهتر می‌شود.
طرز دم کردن پلو ساده:
دیگ مناسبی را آب کرده می‌گذاریم جوش بیاید در صورت تهیه پلو برای این که برنج سفیدتر شود ممکن هست یک قطعه کوچک زاج (به اندازه یک فندق) را کوبیده در آب برنج بریزیم و یا نصف شیشه ماست را به‌تدریج سپس ریختن برنج داخل ظرف بریزیم، بعد نمک برنج را برداشته آب نمک را خالی می‌کنیم و برنج را در آب جوش می‌ریزیم یکی دو بار آهسته به‌هم می‌زنیم می‌گذاریم برنج جوش بیاید و مغز برنج کمی نرم شود به‌طوری که وقتی دانه برنج را در دست له کردیم مغز اون زبر و خشک نباشد در فاصله جوشیدن برنج گاهی کف اون را می‌گیریم و برای اینکه برنج شفاف‌تر شود ممکن هست دو سه قاشق روغن ضمن جوشیدن داخل برنج بریزیم، بعد برنج را در آبکش که بهتر هست سبد چوبی باشد می‌ریزیم مقداری آب نیم گرم روی سطل می‌دهیم که لیزی و شوری برنج گرفته شود بعد به نسبت هر یک کیلو گرم برنج دو تا سه قاشق سوپخوری روغن (در حدود ۷۵ گرم) ته دیگ می‌ریزیم نصف لیوان آب نیز اضافه می‌کنیم دیگ را می‌گذاریم روی آتش تا آب روغن داغ شود، بعد برنج را در دیگ می‌ریزیم و اطرافش را به شکل مخروط بالا می‌آوریم و در ظرف را می‌گذاریم و حرارت زیر ظرف را کمی کم می‌نمائیم تا در دیگ کمی عرق بکند، بعد سه تا چهار قاشق سوپخوری روغن (در حدود ۷۵ گرم) و نصف لیوان آب را داغ کرده روی سطح برنج می‌دهیم در صورت داشتن فر سپس محکم کردن در دیگ ظرف را کف فر برنامه می‌دهیم و حرارت را ۳۵۰ درجه می‌کنیم و سپس نیم ساعت حرارت را ۵۰ درجه کم می‌کنیم نیم ساعت دیگر می‌گذاریم برنج دم بکشد.

برای دم کشیدن در صورتی که به ته دیگ احتیاج نباشد (مثل چلو کباب) یک‌ساعت وقت کافی هست و در صورتی‌که بخواهیم پلو ته دیگ ببندد یکساعت و نیم وقت لازم می‌باشد.

برای این که ته دیگ پلو به آسانی کنده شود باید دیگ را نیم ساعت قبل از کشیدن پلو از فر خارج نمود (بدون برداشتن در اون) تا دیگ کمی سرد شده و ته دیگ به آسانی جدا شود.

در صورتی‌که پلو را روی آتش دم کرده باشیم حرارت زیر اون باید ملایم باشد و روی در دیگ را باید مقداری آتش بریزیم شاید بعضی‌ها موقع دم کردن پلو در اون را دم کنی بگذارند ولی چلوئی که در فر دم کنیم و یا روی اون را آتش بریزیم خیلی بهتر و قد کشیده‌تر می‌شود ممکن هست نصف لیوان ماست و کی زعفران سائیده حل شده در آبجوش را با ۷۰ گرم روغن و نصف لیوان آب جوش و دو عدد زرده تخم مرغ مخلوط کنیم و ته دیگ بریزیم در این‌صورت ته دیگ پلو بهتر می‌شود.
طرز دم کردن کته ساده:
به ازای هر یک کیلو برنج دو کیلو آب و کمی نمک نرم، بار کرده زیرش را آتش می‌کنیم، همین که آب جوش آمد با احتیاط کفگیر را داخل اون هم زده اگر مغز برنج نپخته بود، کمی دیگر آب در اون می‌ریزیم برای کته آب بیشتری نیاز هست تا برنج قدری نرم‌تر به‌عمل آید.

پس از تمام شدن آب اطراف برنج را به شکل مخروط بالا می‌آوریم بعد به نسبت هر یک کیلو گرم برنج دو تا سه قاشق سوپخوری روغن (در حدود ۷۵ گرم) روی برنج می‌ریزیم و در ظرف را می‌گذاریم و حرارت زیر ظرف را کمی کم می‌نمائیم تا در دیگ کمی عرق بکند، در صورت داشتن فر سپس محکم کردن در دیگ ظرف را کف فر برنامه می‌دهیم و حرارت را ۳۵۰ درجه می‌کنیم و سپس نیم ساعت حرارت را ۵۰ درجه کم می کنیم نیم ساعت دیگر می گذاریم برنج دم بکشد.

برای دم کشیدن در صورتی که به ته دیگ احتیاج نباشد (مثل چلو کباب) یک‌ساعت وقت کافی هست و در صورتی‌که بخواهیم پلو ته دیگ ببندد یکساعت و نیم وقت لازم می‌باشد.

برای اینکه ته دیگ پلو به آسانی کنده شود باید دیگ را نیم ساعت قبل از کشیدن پلو از فر خارج نمود (بدون بر داشتن در اون) تا دیگ کمی سرد شده و ته دیگ به آسانی جدا شود.

در صورتی‌که پلو را روی آتش دم کرده باشیم حرارت زیر اون باید ملایم باشد و روی در دیگ را باید مقداری آتش بریزیم شاید بعضی‌ها موقع دم کردن پلو در اون را دم کنی بگذارند ولی چلوئیکه در فر دم کنیم و یا روی اون را آتش بریزیم خیلی بهتر و قد کشیده‌تر می‌شود ممکن هست نصف لیوان ماست و کمی زعفران سائیده حل شده در آبجوش را با ۷۰ گرم روغن و نصف لیوان آب جوش و دو عدد زرده تخم مرغ مخلوط کنیم و ته دیگ بریزیم در این‌صورت ته دیگ پلو بهتر می‌شود.
طرز دم کردن پلو دمی:
به ازای هر یک کیلو برنج دو کیلو آب و کمی نمک نرم، بار کرده زیرش را آتش می‌کنیم، همین که آب جوش آمد با احتیاط کفگیر را داخل اون هم زده اگر مغز برنج نپخته بود، کمی دیگر آب در اون می‌ریزیم.

پس از تمام شدن آب اطراف برنج را به شکل مخروط بالا می‌آوریم بعد به نسبت هر یک کیلو گرم برنج دو تا سه قاشق سوپخوری روغن (در حدود ۷۵ گرم) روی برنج می‌ریزیم و در ظرف را می‌گذاریم و حرارت زیر ظرف را کمی کم می‌نمائیم تا در دیگ کمی عرق بکند، در صورت داشتن فر سپس محکم کردن در دیگ ظرف را کف فر برنامه می‌دهیم و حرارت را ۳۵۰ درجه می‌کنیم و سپس نیم ساعت حرارت را ۵۰ درجه کم می‌کنیم نیم ساعت دیگر می‌گذاریم برنج دم بکشد.

برای دم کشیدن در صورتی‌که به ته دیگ احتیاج نباشد (مثل چلو کباب) یک‌ساعت وقت کافی هست و در صورتی‌که بخواهیم پلو ته دیگ ببندد یک‌ساعت و نیم وقت لازم می‌باشد.

برای اینکه ته دیگ پلو به آسانی کنده شود باید دیگ را نیم ساعت قبل از کشیدن پلو از فر خارج نمود (بدون برداشتن در اون) تا دیگ کمی سرد شده و ته دیگ به آسانی جدا شود.

در صورتی‌که پلو را روی آتش دم کرده باشیم حرارت زیر اون باید ملایم باشد و روی در دیگ را باید مقداری آتش بریزیم شاید بعضی‌ها موقع دم کردن پلو در اون را دم کنی بگذارند ولی چلوئی که در فر دم کنیم و یا روی اون را آتش بریزیم خیلی بهتر و قد کشیده‌تر می شود ممکن هست نصف لیوان ماست و کمی زعفران سائیده حل شده در آبجوش را با ۷۰ گرم روغن و نصف لیوان آب جوش و دو عدد زرده تخم مرغ مخلوط کنیم و ته دیگ بریزیم در این‌صورت ته دیگ پلو بهتر می‌شود.

.
منبع: groohashpazi.blogfa.com



آشپزباشی در تاریخ 14 فروردین ماه سال 1390 در ساعت 01:49 ب.ظ به این سوال جواب داده هست.


82 out of 100 based on 52 user ratings 802 reviews